من الأيات القرآن الكريمة
Jom Dengar Al Quran
MaCaM MaCaM BloG

Dapatkan animasi di Sini
KAMI RINDUKANMU, KEKASIH ALLAH YA RASULULLAH

Jom Ikut Mee Udang....

Sunday, October 9, 2011

Contoh Dan Tauladan Bagi Setiap Pemimpin

Mana nak cari MB macam ni Uniform tetap pakai 
SARAPAN PAGI SEORANG MENTERI BESAR.


[FB] Mohd Nasaruddin Mohd Nasir di dalam facebooknya ada menulis : "Air Milo + Nasi Berlauk (mana nak cari...) Renung-renungkan….pemimpin lain ada mcm ni???

Sewaktu kami sekeluarga berkunjung ke Kota Bharu Kelantan pada cuti sekolah bulan lepas, kami sekeluarga sarapan pagi di gerai berhampiran hotel penginapan.. Kami sekeluarga terkejut dan rasa terharu bila kami dapati MB Kelantan tengah sarapan pagi di gerai tersebut berseorangan tanpa pengawal peribadi dan pegawai kerajaan
Kelantan..

Malah beliau terlebih dahulu menegur dan menberi salam kepada kami sekeluarga serta mengajak kami sekeluarga makan bersama-sama dimeja beliau sambil berborak menayakan dari mana, bagaimana perasaan kami bila berada di Kelantan dan banyak lagi.. Ketika berborak, beliau tiada sedikit pun menyentuh soal politik atau cerita perkembangan terkini di Negeri kami (Negeri 9).

Malah beliau berterima kasih kepada kami kerana sudi datang dan lihat sendiri keadaan di Kelantan daripada membaca di akhbar atau melihat di TV.Malah kami sekeluarga rasa lebih terharu bila beliau bayar kami sekeluarga makan pada pagi itu..

* MB Negeri saya sendiri pun susah nak jumpa, kecuali ada majlis rasmi yang ada publisiti sahaja.."

Ya Allah jadikanlah pemimpin di kalangan kami dari golongan yang bertakwa kepada Mu..amin

Post a Comment

Komen Anda

Berita Semasa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...